Förhindrad att närvara

Anmälan om sjukdom eller annan frånvaro

Anmäl till din mentor eller till expeditionen tel: 0501-755600. Anmälan ska göras mellan kl. 07.30-09.00.

Om du blir sjuk under skoldagen tar du kontakt med din mentor eller annan lärare. Om de inte är på plats kan anmälan om frånvaro ske i receptionen.

SMS till vårdnadshavare både vid giltig och ogiltig frånvaro
Vid alla typer av frånvaro får vårdnadshavare ett SMS. Det gäller giltig och ogiltig frånvaro samt när eleven inte varit ombytt på idrotten. Ett sms innebär alltså inte automatiskt att eleven har ogiltig frånvaro, utan eleven registreras med rätt (giltig eller ogiltig) frånvaroanledning i vårt elevregister. Meddelandet ser ut på samma sätt oavsett typ av frånvaro.

”(ELEVENS NAMN) har ej deltagit i lektion på Vadsbogymnasiet.”

Ledighet

Mentorn beviljar ledighet för högst fyra dagar under läsåret. Godtagbara skäl måste finnas. Längre ledighet beviljas av programrektor. Synnerliga skäl krävs för att få ledigt mer än en vecka.

Vid nationella prov och under arbetsplatsförlagt lärande (praktikveckor) beviljas ingen ledighet.

Under de första två månaderna i åk 1 är vi restriktiva med att ge ledigt. Detta för att det är viktigt att komma in i gruppen och att komma igång med sina studier.

Perioden 1 maj fram till studenten beviljas ingen ledighet för åk 3.

Ledighet kan ges för riskettan, uppkörning, teoriprov, halkkörning och omprov men inte för övriga körlektioner.

Sidan senast uppdaterad: 2019-08-05

Receptionen
E-post: Receptionen

Mån-tors 7.30-15.45