Biblioteket

Mitt i skolan hittar du vårt vackra och välbesökta bibliotek. Här kan du arbeta tillsammans med dina kamrater samt söka efter information du behöver för dina studier. Om du vill kan du få studiero i Tysta Rummet.

Vadsbogymnasiets bibliotek ingår i Bibliotek Mellansjö, ett samarbete mellan biblioteken i kommunerna Gullspång, Hjo, Karlsborg, Mariestad, Skövde, Tibro, Tidaholm och Töreboda.

Lånekort
Biblioteken i Mellansjösamarbetet delar katalogsystem, vilket betyder att du kan använda samma lånekort på alla bibliotek i de 8 kommunerna.

Mediekatalog
Bibliotekens gemensamma katalog finns tillgänglig på nätet. Till katalogen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skolans databaser
I skolan (dock ej hemifrån) kan du söka i följande databaser som skolan abonnerar på. Lösenord finns i de fall det krävs alltid i biblioteket.

Artikelsöklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
I Artikelsök hittar du utvalda artiklar från ca 550 svenska tidningar och tidskrifter.

Retrieverlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Här kan du leta bland artiklar från bl a GP, Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Mariestadstidningen.

Välkommen till biblioteket!

Sidan senast uppdaterad: 2018-10-02