Biblioteket

Mitt i skolan hittar du vårt vackra och välbesökta bibliotek. Här kan du arbeta tillsammans med dina kamrater samt söka efter information du behöver för dina studier. Om du vill kan du få studiero i Tysta Rummet.

Utbud

Vi har över 16 000 böcker, ca 40 tidskrifter, 4 dagstidningar och hundratusentals kopior av artiklar från dagstidningar och tidskrifter. Det finns även 12 datorer för elevernas informationssökning på Internet.

Lånekort

Vi använder samma lånekort och katalog som folkbiblioteken i Mariestad, Töreboda och Hova/Gullspång.

Skolans databaser

I skolan (dock inte hemifrån) kan du söka i följande databaser som skolan abonnerar. Lösenord finns i de fall det krävs alltid i biblioteket.

Artikelsöklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Register till skolans artikelservice som ger hänvisningar till dagstidningsartiklar i 13 olika skolämnen.

Länder i fickformat onlinelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Aktuell information inkl. kartor och statistik om alla världens länder, sammanställd av Utrikespolitiska Institutet.

Välkommen till biblioteket!

Sidan senast uppdaterad: 2016-12-20

Anneli Abramsson
Bibliotekarie