Musik på Vadsbogymnasiet

Musikelever som spelar i band

Som elev på Vadsbogymnasiet har du stora möjligheter att delta i någon musikverksamhet. Här finns en kör, en sånggrupp, ett skolband och två I-val i musik.

I tvåan kan du välja musik som I-val och vill du fortsätta spela och sjunga i trean finns fortsättningskursen Ensemble. På I-valet jobbar vi mycket med att spela och sjunga i grupp vi övar på samspel och samarbete. Vi lär oss nya instrument eller bli bättre på dem vi redan kan. Vi lär oss också grunderna i musikteori för att lättare kunna prata om musiken vi spelar och snabbt sätta oss in i och spela nya låtar.

Är du redan i ettan sugen på att sjunga kan du gå med i kören. Där är alla välkomna. Vi övar en gång i veckan på varierande tider. Kören framträder bl a med Luciatåget och medverkar på skolavslutningar. Ibland åker vi på körresa och medverkar i större konserter med körer från andra skolor.

Är du extra sångintresserad kan du söka till skolans sånggrupp. Där krävs viss sångvana men det viktigaste är att du älskar att sjunga.

Du kan också söka till skolans band. Då behöver du ha viss vana att spela något instrument eller att sjunga lead.

Det brukar vara ett speciellt tillfälle varje höst när vi söker nya sångare och musiker men det går också bra att prata med vår musiklärare Victoria om du är intresserad av att börja i sånggruppen eller skolbandet.

Sidan senast uppdaterad: 2020-11-13

Victoria Cronin