Vadsbogymnasiet - Nära dig

Skolskjuts

Om du bor fem kilometer eller längre från din gymnasieskola får du ett busskort som du kan använda för dina resor till och från skolan. Rätten till kostnadsfria resor gäller till vårterminen det år du fyller 20 år. Vid växelvis boende svarar kommunen endast för resor från/till folkbokföringsadressen.

Skolkortet är en värdehandling som köps av skolan men som du själv ansvarar för. Kortet är personligt och får inte lånas ut till andra.

Skulle du tappa bort ditt busskort eller hantera det på ett sätt som gör att det inte längre är användbart, måste du själv betala kostnaden för ett nytt kort. Ta kontakt med receptionen för mer information.

Om ditt skolkort inte fungerar i kortläsaren på fordonet ska du ta kontakt med föraren som tar hand om kortet och skriver ett kvitto som fungerar som ett tillfälligt kort i sju dagar. Efter det ska du ta kontakt med receptionen som beställer ett nytt kort till dig. Tänk på att göra detta direkt efter du fått kvittot eftersom det tar några dagar innan det nya kortet kommer.

Om du glömmer ditt kort hemma måste du alltid betala din resa själv.

Sidan senast uppdaterad: 2019-07-01
Bookmark and Share

Relaterad information

Kontakt

Marjut Friman
Skoladministratör
Telefon: 0501-75 56 06
E-post: Marjut Friman

Facebook
YouTube
Till startsidan
Kontakta oss

Adress

Vadsbogymnasiet
Drottning Kristinas väg 50
542 44 Mariestad

Telefon

0501-75 56 00

Telefax

0501-75 56 09

E-post

vadsbogymnasiet@mariestad.se

Mariestads logga