Vadsbogymnasiet - Nära dig

Vadsbogymnasiet ansöker om ETGcertifiering!

Intresset för Elbranschens ETGkoncept sprids. Vadsbogymnasiet ligger i framkant och är med i matchen om att få ETGcertifiering till våren.
Elteknikbranschens organisationer Elektriska Installatörsorganisationen (EIO) och Svenska Elektrikerförbundet (SEF) beslutade under hösten att påbörja etableringen av sitt gymnasiekoncept ETG som utvecklats vid branschens friskola i Nyköping.

Grundidén med ETG är att skolan ska ge grundläggande yrkeskunskaper och kompetenser inom området elteknik. Det unika med ETGkonceptet är att lärlingstiden är målstyrd och ingår i utbildningen. De elever som uppfyller branschens krav med godkänt resultat erhåller yrkescertifikat och behöver ej anställas som lärling. Genom branschstyrning och samarbete med näringslivet följer utbildningen förändringar inom elteknikbranschen och kan snabbt och obyråkratiskt anpassas till arbetsmarknadens behov.

Över 50 gymnasieskolor har ansökt om att bli ETG skola. Under december månad inleddes den formella ansökningsperioden och under våren blir det klart vilka skolor som blir elteknikbranschens partners inför höstterminen och den nya gymnasieskolan.

Vadsbogymnasiet är en av de 50 sökande skolorna och vi hoppas och tror att vi kommer bli en av de 10 skolor som får certifieringen.

Kontaktperson: Bernth Lahtinen: 0501-75 56 82.

Läs mer på Elbranschens hemsida: www.ecy.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bookmark and Share
Facebook
YouTube
Till startsidan
Kontakta oss

Adress

Vadsbogymnasiet
Drottning Kristinas väg 50
542 44 Mariestad

Telefon

0501-75 56 00

Telefax

0501-75 56 09

E-post

vadsbogymnasiet@mariestad.se

Mariestads logga