El- och energiprogrammet får åtråvärd certifiering!

Nu står det klart att Vadsbogymnasiets El- och energibrogram blir certifierat av Elteknikbranschens organisationer som ETG-partner. Certifieringen gäller från och med höstterminen 2011.
Elteknikbranschens organisationer Elektriska Installatörsorganisationen (EIO) och Svenska Elektrikerförbundet (SEF) beslutade under hösten att påbörja etableringen av sitt gymnasiekoncept ETG som utvecklats vid branschens friskola i Nyköping.

Grundidén med ETG är att skolan ska ge grundläggande yrkeskunskaper och kompetenser inom området elteknik. Det unika med ETG-konceptet är att lärlingstiden är målstyrd och ingår i utbildningen. De elever som uppfyller branschens krav med godkänt resultat erhåller yrkescertifikat och behöver ej anställas som lärling. Genom branschstyrning och samarbete med näringslivet följer utbildningen förändringar inom elteknikbranschen och kan snabbt och obyråkratiskt anpassas till arbetsmarknadens behov.

De skolor vi söker ska ha följande förutsättningar:
-Uttalad vilja från lärare och skolledning att jobba enligt konceptet
-Bra studiemiljö
-Väl fungerande samarbete med företag för APL
-God ekonomi
-Bra studieresultat
-Bra geografiskt upptagningsområde
-Aktivt verka för fler kvinnliga elever på elprogrammet

Över 50 gymnasieskolor har ansökt om att bli ETG-skola. Under december månad inleddes den formella ansökningsperioden och nu står det klart att Vadsbogymnasiets El- och energiprogram som ett av få program i Sverige blir elteknikbranschens partners inför höstterminen och den nya gymnasieskolan. De elever som börjar läsa programmet på Vadsbogymnasiet till hösten får alltså ta del av certifieringen som innebär en hög status i branschen.

Kontaktperson: Bernth Lahtinen: 0501-75 56 82.

Läs mer på Elbranschens hemsida: www.ecy.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster