Vadsboelever tvåa i final!

Fredag den 13 maj avgjordes finalen i tävlingen Uppdrag: Ungdomarnas Europa. I finalen stod förutom Vadsbogymnasiets lag, som bestod av representanter från SP1a, även 7 andra lag från Västsverige. Våra representanter slutade på en delad andraplats!
Syftet med tävlingen, som anordnades av organisatörerna bakom Europaveckan i västsverige är att skapa uppmärksamhet och intresse hos ungdomar kring demokrati, EU och Europaveckan.

Tävlingen bestod av fyra moment där eleverna till exempel skulle ge förslag på hur EUs makthavare kan  förenkla sin kommunikation med ungdomar. Bidragen arbetades fram i klasserna under ledning av läraren. Finalen gick av stapeln i Göteborg den 13 maj,där klassernans bidrag presenterades av en grupp på 4 personer. Bedömningen som gjordes av en jury baserades på kreativitet, nytänkande och svaren på de frågor juryn ställde om bidragen till de deltagande lagen.

Vi gratulerar SP1a till en hedervärd 2a plats!