FN-rollspel på gång!

Idag inleds koncentrationsveckan inför FN-rollspelet som äger rum 14-15 december i Regionens hus.

Eleverna läser in sig på olika länder som är medlemmar i FN. De ska skaffa sig kunskaper om landets ekonomi, handel, politik, kultur, internationella relationer, religion, historia, geografi mm. Med hjälp av den kunskapen och utifrån de sk Milleniemålen ska de skriva resolutioner (förslag på vad FN och medlemsländerna ska göra för att nå upp till målen). Resolutionerna kommer att diskuteras i rollspelet som ska föreställa FN:s generalförsamling.

Imorgon kommer eleverna ha ett mingel där informella kontakter knyts och där alla länder håller ett mingeltal där de presenterar sina tankar och åsikter kring de milleniemål som vi arbetar med i rollspelet. Detta gäller årskurs 2 och 3.

Vartannat år genomförs FN-rollspel och vartannat år genomförs EU-rollspel.

Från EU-rollspelet lå 09/10