Bra placeringar för Marinteknik!

Ett moment varje år under Båtmässan i Göteborg är en båtbyggartävling mellan Vadsbogymnasiet, Uddevalla gymnasieskola, Orust båtbyggarutbildning och Storebro.
Totalt 10 elever tävlade mot varandra i olika moment.

-          Teoriprov där blev våra elever 3 — August, 4- Ludde, 5 Johannes
-          Praktiskt träprov där man bygger ett skott (vägg i en båt) med inpassningar och lister samt ett skåp (totalt finns det 6 praktiska delmoment som poängsätts var och ett)

Totalplaceringen räknades ihop med teoridelen och de praktiska momenten. Detta innebar att eleverna från Vadsbogymnasiet kom på följande platser:

Plats 4. Ludwig Blomqwist (4:a på teori)
Plats 6. August Jonsson  (3:a på teori )
Plats 7. Johannes Johansson (5:a på teori )

En mycket stolt lärare, Conny Löfstrand, berättar:

- Detta är ett mycket bra resultat eftersom de andra skolorna kör samma tävling internt som uttagning till denna tävling. Dessutom har våra elever har inte gjort någon del av momenten tidigare så för dom var det första gången. De andra skolorna läser 1600 poäng trä medan vi har 200 poäng samt den tiden som vi eventuellt arbetar med trä på hantverkskursen.