Soundwear tävlar på UF-mässan!

Allt fler elever i Sverige väljer att testa lyckan som ung företagare. I höstas registrerades 6542 UF-företag i Sverige på 20 443 elever. Det är nytt nationellt rekord. 18 av dessa finns på Vadsbogymnasiet.
. Ett av dem kommer dessutom att tävla på UF-mässan i Skövde den 17 mars. Soundwear UF kommer att tävla i sju kategorier;

Bästa vara, Bästa UF-företag, Bästa webb, Bästa logotyp, Bästa produktutveckling, Bästa monter och Bästa säljare.

-          Att det gått så bra kom lite som en chock, säger Andreas Danielsson, en av två grundare till UF-företaget Soundwear UF. Andreas och Martin Ekström gör succé med sina hörlurshållare.

Hörlurshållarna är små och stilrena i designen. De passar perfekt i nyckelknippan.

-          Innan jul beställde vi 700 hållare från Kina. Nu har de sålt slut så vi har beställt ytterligare 500, berättar duon.

Nu är det alltså snart dags att mäta sig mot andra UF-företag i Skaraborg. På mässan är en del av innehållet tävlingar där UF-företagarna kämpar om de olika titlarna. Det arrangeras UF-mässor runt om i hela landet. Vinnarna från varje mässa möter varandra i SM i UF-företagande i Stockholm 14-15 maj.

Andreas och Martin går sista året på ekonomiinriktningen på Samhällsvetarprogrammet på Vadsbogymnasiet. Idag är Ekonomiprogrammet ett eget program. Från och med i höst blir UF obligatoriskt på Ekonomiprogrammet. Samtliga elever på skolan kommer också kunna välja till UF som individuellt val. UF-företaget är likställt med projektarbetet i årskurs tre, men det kräver i många fall extra jobb. Möjligheten att se sin egen idé utvecklas till ett lyckat koncept får ofta eleverna att växa under arbetets gång.

Soundwear UF hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Ung företagsamhetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster