Elprogrammet bäst i Skaraborg!

Elprogrammet på Vadsbogymnasiet visade framfötterna i ECY-cup och kom på plats 16 av 279 klasser. Detta gör dem bäst i Skaraborg. I den individuella tävlingen deltog 3185 elever. Amanda Isaksson i EC3el kom på en mycket hedrande femtonde plats. Detta gör henne dessutom till bästa tjejen i Sverige.

Provet är databaserat och skrivs av eleverna på en bestämd dag. Provet består av två delar:

Elteknikprov Första delen är ett test på kunskaper som du snappat upp under dina år på elprogrammet. Det kan komma frågor på allt från installationsteknik till ohms lag. Den provdelen har en maxtid på 60 minuter.

Elsäkerhetsprov Andra delen är ett test i elsäkerhet och då främst att man har förutsättningarna att arbeta på ett elsäkert sätt. För att kunna påbörja detta prov måste du först ha kört genom Eltekniksprovet.

ECY-cup är en rikstäckande tävling för elever i gymnasieskolans sista år på Elprogrammet och riktar sig mot blivande elektriker/eltekniker. Varje vår får alla elever som går sista året på elprogrammet chansen att vara med i en tävling som kallas ECY CUP som testar kunskapsnivån på elever runt om i landet. Nästan 100 procent av Sveriges skolor med elprogram deltar i tävlingen.