Vadsbogymnasiet - Nära dig

Skolan har fått en förbundskapten!

Åsa "Kotten" Karlsson blir ny förbundskapten för damernas U19-landslag. Åsa jobbar som instruktör på innebandygymnasiet, som fr o m i höst är certifierad nationell idrottsutbildning, NIU.
Åsa Karlsson, med sju SM-guld som spelare och en hel del framgångar som ledare, börjar formellt sitt uppdrag som förbundskapten 1 augusti och håller ett breddläger på Bosön i början av september.

— Det känns fantastiskt roligt, det är ett riktigt hedersuppdrag, säger Åsa Karlsson om utnämningen.

Åsa Karlsson var med och startade upp U19-verksamheten genom att, för över tio år sedan, assistera Kristina Landgren Carestam. Sedan dess har "Kotten" varit såväl assisterande förbundskapten för damlandslaget som huvudansvarig för damlag i både elitserien och division I.

— Det ska bli spännande att arbeta med unga och duktiga spelare. Jag vill att U19-landslaget ska kunna spela på olika sätt och jag vill utveckla spelet med boll med ännu mer rörelse, säger Åsa Karlsson som skrivit på ett tvåårskontrakt.

— Jag är mycket glad över att Åsa har valt att hoppa på det här uppdraget. Hon har helt rätt profil för att fortsätta utveckla landslagsverksamheten för U19-dam. Hon har en gedigen erfarenhet både som tidigare landslagsspelare och ledare. Dessutom är hon van att utveckla individer i den här åldern i och med sitt arbete som NIU-instruktör, säger Emil Persson, Utvecklings- och landslagschef på Svenska Innebandyförbundet.

Bookmark and Share
Facebook
YouTube
Till startsidan
Kontakta oss

Adress

Vadsbogymnasiet
Drottning Kristinas väg 50
542 44 Mariestad

Telefon

0501-75 56 00

Telefax

0501-75 56 09

E-post

vadsbogymnasiet@mariestad.se

Mariestads logga