Möt Felix - en kemistipendiat!

Felix Möhlendick, som går sista året på Naturvetarprogrammet på Vadsbogymnasiet, var en kemistipendiaterna vid Berzeliusdagarna i Stockholm helgen 1-2 februari.
Vad gör kemi så intressant?
För att ämnet finns överallt. Jag tycker det är spännande att se hur saker och ting i naturen verkligen fungerar.

På Berzeliusdagarna har du förkovrat dig rejält i ämnet?
Absolut! Jag hade tur i utlottningen i skolan och fick ett stipendium av Metsä Tissue AB för att vara med på Berzeliusdagarna som Svenska kemistsamfundet anordnar. Totalt var vi 340 gymnasieelever från hela landet som fick åka till Stockholm och få en fortbildning i kemi.

Vad bjöd de två dagarna på?
På flera föreläsningar där svenska och utländska forskare presenterade sin forskning om allt ifrån benproteser till bidningskemi och vattenkristaller. Jag har träffat många intressanta människor som gjort att jag vidgar mina vyer och fått mer förståelse för kemi.

Hur ser dina framtidsplaner ut?
Jag läser sista året på naturvetarprogrammet på Vadsbogymnasiet. Efter det hoppas jag kunna jobba ett tag innan det blir fortsatta studier. Exakt vad jag ska läsa har jag inte bestämt än, men det lutar åt något mot biologi och kemi.

Sedan 1956 har Svenska Kemistsamfundet organiserat Berzeliusdagarna i Stockholm. Det är ett möte för svenska gymnasister med goda resultat i kemiämnet, och tanken är att stimulera intresset för kemi och låta kemiintresserade ungdomar möta varandra och utbyta tankar. Duktiga forskare från såväl akademi som industri bjuds in att hålla föreläsningar om sin forskning, arbetssituation och värdet av naturvetenskaplig utbildning.

Läs mer härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster