Orienteringsmästerskapen 2014

Carl Jungert, Max Thielebeule, William Stävenborg, Rasmus Vestberg

Orienteringsmästerskapen på Vadsbogymnasiet avgjorda.

Segrare åk 1
Herrar: Max Thielebeule, William Stävenborg SA1a
Damer: Julia Larsson, Maja Persson SA1a
Segrare åk 2

Herrar: Ola Holtbring NA2
Damer: Elsa Nilsson NA2

Åk 1 tog sig runt på sprintbanor med start och mål i Ahlhagen. Banorna är nya för året, så det blev nya, kanske svårslagna rekord, i både dam och herrklassen. Fort gick det i alla fall, och spännande blev det . I herrklassen var segrartiden knappt 14 minuter och segermarginalen för Max och William endast 7 sekunder. I damklassen var segern desto klarare. Maja och Julia hade drygt 3 minuter till nästa par.

Nattorienteringen bytte i år plats till Johannesberg. Med start och mål utanför kyrkan bjöds löparna på orientering både i park och skog.  Nästan 200 ivriga orienterare startade med allt från strålkastare till mobiler som belysning. Roligast verkade man ha på de sista kontrollerna uppe i skogen runt Lillängsspåret.  Där tjoades det vilt. Segrarna Ola och Elsa hade dock inga problem att hitta rätt, utan rusade båda i mål som klara segrare. Nästa år får vi se om någon kan slå deras 22 respektive 26 minuter.

Skolans idrottslärare vill gratulera alla som genomfört orienteringarna och laddar redan för nästa år. Bra jobbat!!!