Välkommen på Cabaret!

Estetiska programmet fyller 20 år och firar med att sätta upp Cabaret på Mariestads teater. Känn dig varmt välkommen!

Vadsbogymnasiets estetiska program har genom åren gjort sig kända för sina bejublade slutproduktioner på Mariestads teater. I år sätter vi upp Cabaret, en teatermusikal som gjort succé världen över.

Föreställningen utspelar sig i början av 30-talet i ett Berlin där nazismen sakta växer sig starkare och starkare. Vi vill med vår pjäs belysa och skapa diskussion om vår tids växande strömningar av främlingsfientlighet, intolerans och rasism.

Premiären spelas på Mariestads teater lördagen den 2 maj. Därefter ges skol- och kvällsföreställningar 4-7 maj. Håll utkik här på hemsidan för mer information om biljettförsäljning.

Repetitionerna började vecka 13. Förutom att repetera in föreställningen har eleverna totalansvaret för produktionen. De är indelade i grupper som har ansvar för olika områden, som t ex producentgrupp, PR/sponsring, kostym, smink/mask, scenografi/scen och rekvisita. Slutproduktionen görs inom ramen för klassens UF-företag Teaterapan.

Som kuriosa kan vi berätta att mamman till en av årets elever var med för 20 år sedan när estetiska programmet framförde sin första slutproduktion någonsin, och hon var då gravid med sin dotter som snart ska stå på samma scen och framföra samma pjäs.