Fick smaka på språk

Uppmärksammar Europeiska språkdagen.

Lördag 26 september firas Europeiska språkdagen runtom i Europa. Språklärarna på Vadsbogymnasiet tjuvstartade firandet redan på torsdagens språklektioner. Alla elever som läser moderna språk fick vara med och fira.

Lektionen inleddes med en kort introduktion om Europeiska språkdagen. Nästa moment var ett språkquiz där eleverna fick använda sina mobiler för att registrera sina svar. Ett populärt inslag där vinnarinstinkterna kom fram. Fyra vinnare korades med språkarmband.

I det sista momentet delades eleverna in i mindre grupper. Utmaninigen var att lära varandra lite av det språk man läser. Samtidigt kunde man passa på att smaka på olika delikatesser från Spanien, Tyskland och Frankrike.

Initiativtagare till Europeiska språkdagenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är Europarådet, som önskar att alla förutom sitt modersmål, även ska behärska engelska och ytterligare ett främmande språk.