Medverkar på Kultur- och skördefesten

Tre av våra program deltar i helgens evenemang i Mariestad.

Ikväll inleds Kultur- och skördefesten traditionsenligt med den populära spökvandringen i Gamla stan. Estetiska programmet på Vadsbogymnasiet står som arrangör. I år välkomnas besökarna till Cirkus Infernum. Under vandringen dyker lejontämjare, förväxta tyngdlyftare, konstiga djur och allehanda clowner upp, som alla kommer göra sitt yttersta för att skrämmas rejält.

Under lördagen förvandlas stadsparken till trollskog för de yngre barnen. Våra elever i årskurs 2 på Barn- och fritidsprogrammet bjuder in alla barn till vandring i trollskogen. Under vandringen ska man lösa kluriga utmaningar vid olika stationer. Den som klarar sin utmaning, blir belönad med en hemlig skatt av Gammeltrollet.

I Speakers corner träffar du elever från åk 2 på Samhällsvetenskapsprogrammet. Under tre timmar på lördagen kommer eleverna ventilera sina frågor, det kan handla om allt från bostad och sommarjobb till feminism och integration. Eller något annat. Eleverna väljer själva ämne, men allting förbereds i skolan tillsammans med lärarna. Det handlar mycket om självförtroende, att offentligt våga framföra sina innersta åsikter.

Artiklar från Unica Mariestad, septembernumret

Spökvandringenöppnas i nytt fönster
Trollskogenöppnas i nytt fönster
Speakers corneröppnas i nytt fönster