Anas svåra flykt från Syrien

Anas Alkarat berättar om sin flykt från Syrien till Sverige för högstadieelever.

För 1,5 år sedan kom Anas till Sverige som ensamkommande flyktingbarn. Nu åker han runt på högstadieskolorna i Mariestads kommun och berättar om sin svåra flykt. En berättelse som även innehåller starka bilder. Anas pappa, Hassan, återförenades med sin son efter ett år. Han jobbade som lärare och guide i hemlandet och kan berätta mycket om Syrien innan kriget bröt ut.

Med sig på föreläsningarna har Anas tre elever från Samhällsvetenskapsprogrammet. Valerina Kastrati, Ellen Svensson Ödmar och Oliwer Bruce. De framför John Lennons låt "Imagine" samt en låt skriven av Oliwer Bruce som handlar om tolerans.

Anas är snart klar med grundskolebetygen och hoppas komma in på gymnasiet och Vård- och omsorgsprogrammet till hösten.

Efter sportlovet fortsätter föreläsningsturnén då Ekhamraskolan står på tur.