Språkresa till Barcelona

En resa full av upplevelser och trötta ben.

"En resa man aldrig glömmer." "Mina fötter gör ont, men det var värt det." "Väldigt, väldigt kul!" "Det är här jag vill bo efter gymnasiet." "Något av det bästa jag har fått vara med om." "En resa full av upplevelse och trötta ben." "Knas bra!"

Dessa kommentarer och flera andra lämnade 32 elever som läser spanska steg 2 och 4 efter sin studieresa till Barcelona.

Resans syfte var att fördjupa elevernas kunskaper i såväl spansk kultur som språk genom att besöka kulturellt och historiskt viktiga platser och använda språket i verkliga situationer.

"Jag tycker att jag har lärt mig massor av inte bara ord men fraser under resan och historia och kultur." "Uttryck och fraser var guld värda. När man skulle köpa och fråga efter info kunde man använda sig av spanska." "Man förstod och kunde prata mer än man trodde."

Under fyra dagar upplevde eleverna på olika tematiska stadsvandringar de klassiska turistattraktionerna som fotbollsmeckat Camp Nou, Las Ramblas, La Boquería och Plaza Catalunya samt stadens historia genom dess byggnader. I stadsdelen El Barrio Gótico fick eleverna en uppfattning om stadens begynnande som romersk koloni och dess utseende under medeltiden. En stadsvandring i arkitekten Antonio Gaudís fotspår med besök i katedralen Sagrada Familia, Parque och museet Güell bekantade eleverna sig med byggnadsstilen "el Modernismo" som präglade Barcelona under 1800-talet.