Klassens dagar

Gemenskapsdagar för våra nya elever.

Under två dagar precis i början av terminen anordnas klassens dagar för att våra nya åk 1-elever ska lära känna både varandra i klassen, och de andra på programmet. Här kommer ett axplock från allt som hände under de här två dagarna.

På Samhällsvetenskapsprogrammet åkte eleverna i åk 1 och 2 tåg till Kinnekulle och Munkängarna. Med på tåget fanns dessutom skottkärror, rep, vattendunkar och bollar som tvåorna skulle använda under dagen. På Kinnekulle fick eleverna delta i olika övningar med syfte att lära känna varandra och öva sig på att samarbeta. Eleverna i åk 2 ansvarade tillsammans med lärarna för att ettorna fick en trevlig dag. Den andra dagen deltog eleverna i olika workshops kring stressshantering, motivation och studieteknik. Efter lunch samlades samtliga elever på programmet nere vid hamnen och spelade volleyboll.

Bygg- och anläggningsprogrammet var i Ösjönäs i Tiveden den första dagen och genomförde olika samarbetsövningar. Dag 2 var alla eleverna på programmet i Alhagen där det spelades fotboll, stövelkastning, dragkamp och spiktävling.

Estetiska programmet tillbringade två dagar i Tåtorp med övernattning. De ägnade sig åt att lära känna varandra genom intervjuer, teaterövningar, matlagning, tipspromenad och trevlig samvaro.

På Ekonomiprogrammet höll några EK3-elever samt några av lärarna i stationer med olika aktiviteter på skolan och runt om i Mariestad. EK1- och EK2-eleverna delades in  i grupper fick delta i bland annat bumperball, äggkastning och tårtbakning. Dagen avslutades på skolan, där EK3-eleverna utsåg den finaste tårtan, med tema Sport, skapad av lag Anja Pärson. Därefter fick det vinnande laget för resten av stationerna (Mikael Persbrandt) en stor applåd, innan goda bakverken åts upp.