SA1 till final!!!

Som enda skola i Skaraborg är Vadsbogymnasiet i final i tävlingen Ungdomarnas Europa.

Ungdomarnas Europa är en EU-tävling för elever i åk 1 på gymnasiet i hela Västra Götaland. Idén kom ursprungligen från Europa Direkt Skaraborg för att lyfta Europaveckan och skapa intresse för EU hos ungdomar. Det har blivit en succé och varje år är det klasser från hela Västra Götaland som kämpar för att komma till final och vinna en resa till Bryssel!

Varje år har ett särskilt tema. I år är temat ”Hur kan unga bli mer delaktiga i EU?”.

Priset för den vinnande klassen plus lärare är en resa till Bryssel. Resa, boende två nätter, mat och program i Bryssel ingår. Resan genomförs under hösten 2017 och klassen får då tillfälle att personligen träffa någon av EU:s makthavare för att överlämna sina fem tips. Andra pris: En dags resa till Europahuset i Stockholm med hela klassen, resa och lunch ingår.

Från Vadsbogymnasiet tog sig både SA1a och SA1b till finalen, som avgörs 12 maj i Göteborg. Stort lycka till!