Vadsbogymnasiet - Nära dig

Åsa ny förbundskapten

Skolans NIU-instruktör i innebandy ny förbundskapten.

Åsa Karlsson arbetar som NIU-instruktör i innebandy på Vadsbogymnasiet. Just nu är hon i Slovakien med svenska damlandslaget för att försvara lagets VM-guld för två år sedan. Idag är Åsa assisterande förbundskapten. Efter VM tar hon klivet upp och blir istället huvudansvarig.

Intervju från innebandy.se

Hur känns det?
- Det känns jättekul och ärofyllt. Jag ser fram emot att utveckla innebandyn och landslaget. Det blir en härlig utmaning.

Du var assisterande förbundskapten redan i början på 2000-talet till Kristina Landgren Carestam, och har arbetat som ledare på flera olika nivåer inom innebandyn. Berätta om din utveckling som ledare!
- Jag har gjort en resa från en auktoritär spelare och ledare till att vara mer lyhörd. Förr pekade jag med hela handen och presenterade lösningar medan jag nu blivit en mer demokratisk ledare som tar till mig av andras åsikter. Det är viktigt med delaktighet och att ta vara på samtligas kunskaper i ett ledarteam. Jag anser att jag är lyhörd, har en stor och bred kunskap om innebandy samt är ständigt nyfiken på att utvecklas.

Vad kommer du att prioritera att utveckla som förbundskapten?
- Nu först och främst är det VM i Slovakien som gäller i min assisterande roll. Vi ska gå all in i Bratislava och målsättningen är självklart att ta VM-guld. Sedan kollar vi på framtiden. Jag vill spela en offensiv och fartfylld innebandy, något vi har jobbat med i flera år och ska fortsätta att utveckla.

Joakim Lindström, landslagschef:
"Kontinuitet och en fortsatt god återväxt ser jag som två framgångsfaktorer för att behålla vår position som ledande inom den internationella innebandyn. Åsas erfarenhet ger verksamheten stabilitet och tillsammans med hennes arbete på NIU, som f.d. U-19 förbundskapten och nu som tränare för Guldsteget har Åsa en gedigen kunskap om de spelare som ska slå sig in framöver. 

Bookmark and Share
Facebook
YouTube
Till startsidan
Kontakta oss

Adress

Vadsbogymnasiet
Drottning Kristinas väg 50
542 44 Mariestad

Telefon

0501-75 56 00

Telefax

0501-75 56 09

E-post

vadsbogymnasiet@mariestad.se

Mariestads logga