ES2 på klassrumsturné

Bakom kulisserna - om det vi inte vågar tala om.

I musiksalen pågår repetitionerna in i det sista. Eleverna i ES2 ska för första gången framföra sin egenskrivna pjäs ”Bakom kulisserna – en föreställning om det vi inte vågar tala om” inför publik. Syftet är att kunna förfina de sista detaljerna inför klassrumsturnén för åk 8-elever som har premiär den 20 april.

I december besökte eleverna läraren Caroline Söderblom Jarefjälls fotoutställning ”Under ytan”. Elevernas uppgift i projektet är att med valfri gestaltningsmetod gestalta #metoo med inspiration från fotoutställningen. Delar av projektet har satts ihop till den skolföreställning som nu ska ut på klassrumsturné.

Bakom kulisserna består av ett antal olika korta berättelser om utnyttjande på olika sätt, i olika sammanhang, miljöer, relationer, kön och sexuell identitet. Berättelserna framförs på olika sätt, t ex genom sång, musik eller scener.

Caroline Söderblom Jarefjäll berättar att projektet ingår i kursplanen och där jobbar man ämnesövergripande i kurserna Estetisk kommunikation 2 och Scenisk gestaltning 2.

Läs mer om Estetiska programmet