Besök på yrkesprogrammen

Tjejer i åk 7 fick två dagar med prova på-aktiviteter.

16 tjejer från åk 7 fick spendera två heldagar tillsammans med elever och lärare på Industritekniska, Marinteknik, Bygg- och anläggning och El- och energiprogrammet. Lika viktigt som syftet att få visa tjejer vad det handlar om att välja yrkesprogram, var att de redan befintliga gymnasieleverna skulle får integrera svenska- och engelskaämnena i de praktiska momenten. Inför besöken har de jobbat fram muntliga presentationer samt skrivit läsloggar för att på bästa sätt kunna guida sjuorna genom uppgifterna.

På Bygg- och anläggningsprogrammet fick tjejerna tillverka en verktygslåda och på El- och energiprogrammet framställdes en lampa. På besöket på Industritekniska ritades nyckelbrickor i datorn som sedan skrevs ut i en 3D-skrivare. I de marina lokalerna fick sjuorna plocka ner en båtmotor för att sedan byta olja och sätta ihop motorn igen.