Årligt FN-rollspel engagerar

Det årliga FN-rollspelet för årskurs ett och två på samhällsprogrammet hölls den 11 och 12 juni.

Under några veckor hade eleverna läst in sig på olika länders regelverk och politik. Därefter fick de förbereda politiska förslag, som i FN kallas resolutionsförslag. Inför den fiktiva generalförsamlingen presenterades förslagen med välformulerade argument.

Andreas Axelsson i årskurs två är en av eleverna som vässade sina argument för att sedan gå upp i talarstolen.

- Det är verkligen roligt med omväxling i skolan. Jag har lärt mig massor om aktuella frågor i Venezuela.

Syftet med rollspelet är att eleverna ska få omsätta sina teoretiska kunskaper i praktiken. Lärarna sätter ramarna för rollspelet och tack vare elevernas engagemang hölls det trovärdiga framföranden i talarstolen. För årskurs två var det andra gången de deltar i ett FN-rollspel. Lärarna kunde se att kunskaperna har ökat sedan sist.

- Det är skillnad mellan ettorna och tvåorna. Det vore konstigt annars. Vi kan se att deras kunskaper har ökat och att de är mer vana vid att hålla tal, sa Stefan Hall, lärare.