Ceremoni för gymnasieingenjörer och Teknikcollegestudenter

Teknikcollage elever

Eleverna fick intyg, diplom och examensbevis under en högtidlig ceremoni måndagen den 10 juni. Eleverna har gått Teknikcollege och tar studenten från industritekniska programmet och teknikprogrammet. På ceremonin uppmärksammade vi även våra första gymnasieingenjörer. Det var högtidlig stämning när eleverna fick sina intyg, diplom och examensbevis på residenset.

På Vadsbogymnasiet är industritekniska programmet och teknikprogrammet certifierade Teknikcollege. Det innebär att programmen kvalitetsgranskas och anpassas efter företagens behov. Eleverna läser 300 poäng mer än andra program. På industritekniska programmet har skolan kommit överens med det lokala näringslivet om att de extra poängen ska användas till kurser som ger behörighet till högskolan. På teknikprogrammet används poängen till praktiska yrkeskurser.

De elever som har godkända betyg i minst 2500 poäng får ett intyg och de som har godkända betyg i minst 2800 poäng får ett diplom efter utbildningen.

Stor efterfrågan på gymnasieingenjörer

Efterfrågan på gymnasieingenjörer är stor. Tillsammans med det lokala näringslivet har skolan gjort det möjligt för teknikelever att bli gymnasieingenjörer genom att läsa ett fjärde år. Utbildningen är anpassad efter behoven på arbetsmarknaden. Våra första examinerade gymnasieingenjörer ser goda chanser att få jobb.

- Vi har blivit väl mottagna av företagen. Det märks att det finns ett behov av fler gymnasieingenjörer. Vi kunde i princip välja och vraka bland praktikplatserna, säger Martin Delsmyr.