Rättighetskub flyttar

Vadsbogymnasiet ställer ut sin kub i Stockholm.

Under våren har flera klasser arbetat med att tolka rätten till vila och fritid. Arbetet är en del av Raoul Wallenbergs projekt Kuben som syftar till att sätta fokus på skolans demokrati- och värdegrundsarbete.

Det finns 30 kuber som alla representerar varsin mänsklig rättighet. Vadsbogymnasiet har tilldelats nummer 24, rätten till vila och fritid. I slutet av veckan kommer elever och lärare att befinna sig i Kungsträdgården i Stockholm för att ställa ut sin kub.

- En av tolkningarna vi kommer att visa är en installation där kuben har delats av på mitten med ett draperi. På ena sidan finns en symaskin tillsammans med fakta om barnarbete och på andra sidan finns en solstol och palmer. Det är ett sätt att visa på skillnader i vad som ses som vila i olika delar av världen, säger Johan Wallin, lärare.

Tillsammans med målningar och andra inslag kommer installationen visas upp under utställningen som hålls i samband med Raoul Wallenbergs dag. Om du missar utställningen kan du följa delar av den på Vadsbogymnasiets sociala medier. Du hittar oss på Facebook och Instagram!

Vadsbogymnasiet på Facebooklänk till annan webbplats

Vadsbogymnasiet på Instagramlänk till annan webbplats