Frånvaro

Så här anmäler du frånvaro.

Det är viktigt att du anmäler frånvaro när du är sjuk eller är borta av annan orsak. Anmäl till din mentor eller till expeditionen tel: 0501-75 56 00. Anmälan ska göras mellan kl. 07.30-09.00.

Om du blir sjuk under skoldagen tar du kontakt med din mentor eller annan lärare. Om de inte är på plats kan du anmäla din frånvaro via receptionen.

SMS till vårdnadshavare både vid giltig och ogiltig frånvaro

Vid alla typer av frånvaro får vårdnadshavare ett SMS. Det gäller giltig och ogiltig frånvaro samt när eleven inte varit ombytt på idrotten. Ett sms innebär alltså inte automatiskt att eleven har ogiltig frånvaro, utan eleven registreras med rätt (giltig eller ogiltig) frånvaroanledning i vårt elevregister. Meddelandet ser ut på samma sätt oavsett typ av frånvaro.

”(ELEVENS NAMN) har ej deltagit i lektion på Vadsbogymnasiet.”