Nytt frånvarosystem

Vi har ett digitalt frånvarosystem.

Från och med vårterminen 2020 kommer Vadsbogymnasiet att använda Skola24 för frånvaroanmälan. Skola24 är ett webbaserat program som erbjuder funktionerna frånvaroanmälan och schemavisning.

Frånvaroanmälan kan göras via tfn 0515–86 932, via Skola24 mobilapp eller www.mariestad.skola24.selänk till annan webbplats. Omyndiga elever kan enbart anmäla sin frånvaro på egen hand genom att ringa. Efter klockan 12, när telefonväxeln är stängd görs anmälan av vårdnadshavare eller direkt till mentor eller skolans reception. Om omyndiga elever är borta en del av dagen för exempelvis tandläkarbesök måste det anmälas via app eller webbplats.

Skapa användarkonto

Du har blivit registrerad som ny användare av programmet. Innan det kan användas behöver du skapa ett användarkonto. Om ni har en mailadress registrerad i Vadsbogymnasiets kontaktinformation så har ni fått aktiveringskoden via mail. Om ni inte har en registrerad mailadress kommer ni att erhålla aktiveringskoden via post. Är det så att ni inte har erhållit en aktiveringskod inom kort är ni välkomna att kontakta expeditionen på Vadsbogymnasiet så hjälper vi till med detta.

Viktigt vid aktivering av konto att välja domän mariestad.skola24.se

Vid frånvaroanmälan via telefon

Frånvaroanmälan kan för närvarande bara göras för en hel dag i taget. Om man ringer efter kl. 12 kommer frånvaro att registreras för följande dag. Ny frånvaroanmälan ska göras varje dag. Det går att när som helst under samtalet avbryta frånvaroanmälan. När registreringen är klar kommer en bekräftelse. Lägger man på luren innan kommer anmälan att avbrytas.

Det behövs inget föräldrakonto i Skola24 för att använda tjänsten. Det enda som behövs är en knapptelefon. Ring 0515–86 932 för frånvaroanmälan.

Elevernas personnummer måste innehålla enbart siffror (telefonnummer fungerar inte). Om eleven saknar fullständigt personnummer går det bra att ringa till Vadsbogymnasiets expedition som tidigare.

Du är välkommen att kontakta oss via vadsbogymnasiet@mariestad.se eller expeditionen på telefon 0501-755600 om du har problem med aktiveringen eller har frågor om funktionen.

OBS! Föräldrar som har barn över 18 år måste ha medgivande från barnet för åtkomst till Skola24.