Ändrat programutbud

Estetiska programmet ska läggas ner och lärlingsutbildningarna startar inte hösten 2020.

Den 19 maj beslutade utbildningsnämnden att estetiska programmet ska läggas ner. Eleverna i befintlig klass kommer att gå klart programmet, men det blir inga nya klasser.

- Det är självklart tråkigt att behöva lägga ner ett program. Bakgrunden till beslutet är att det har varit lågt söktryck under flera år, säger Erik Eriksson, avdelningschef Vadsbogymnasiet.

På grund av lågt söktryck togs även beslut om att inte starta lärlingsutbildningarna på bygg- och anläggningsprogrammet och vård- och omsorgsprogrammet hösten 2020. I nuläget finns det inget beslut om lärlingsutbildningarna startar läsåret 2021-2022.

Du som har sökt till något av programmen som inte startar till hösten kommer få separat information. Du kommer få möjlighet att göra ett omval som behandlas som om det har inkommit i tid.