Beslut om studenten

Studenten kommer att firas den 12 juni. Avslutningen inleds med klassvis ceremoni tillsammans med mentorer och avslutas med klassvisa utspring.

Klassernas avslutningsceremonier med respektive mentorer kommer att spridas ut över dagen. Efter ceremonin springer klassen ut till ett avgränsat område där de tas emot av max två anhöriga. Klasserna springer ut med en halvtimmes mellanrum och från två olika utgångar för att minska risken för större folksamlingar. Detta innebär ett utspring per timma per utgång, vilket ger studenter och anhöriga god tid att kunna lämna skolområdet innan nästa klass springer ut. Studenter från gymnasiesärskolan gör sitt utspring till Alhagen där de möts upp av max två anhöriga. I enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer uppmanar vi personer med symtom att stanna hemma. Årets upplägg för studenten har planerats av Vadsbogymnasiets ledningsgrupp i samverkan med studentkommittén, Polisen samt Mariestad kommuns säkerhetssamordnare.

- På det här sättet kan vi genomföra en högtidlig studentavslutning anpassad efter rådande situation, säger Erik Eriksson, avdelningschef Vadsbogymnasiet.

Inga andra studentaktiviteter anordnas

I år anordnas inga andra avslutningsaktiviteter under studentdagen eller studentveckan. Det innebär att mösspåtagningen, volleybollturneringen, ceremonin i kyrkan, kortegen och avslutningen på Karlsholme uteblir. Vi uppmanar våra studenter att inte arrangera egna tillställningar där Folkhälsomyndighetens rekommendationer inte kan följas.

Avslutning för elever som inte tar studenten

Avslutningen för årskurs ett och två sker på distans. Gymnasiesärskolan firar skolavslutning med samtliga elever torsdagen den 11 juni och firar studenterna den 12 juni. Respektive mentor informerar eleverna om detaljer.

Tider för utspring

Mer detaljerad praktisk information kommer inom kort.

Gymnasiesärskolan
Avslutningsceremoni: 8.30
Utspring: 10.30 till Alhagen för att mötas upp av max två anhöriga.

SA3B (Samhällsvetenskapsprogrammet)
Avslutningsceremoni: 09.00
Utspring: 10.00

NA3 (Naturvetenskapsprogrammet)