Vadsbogymnasiet - Nära dig

Fotboll (LIU)

Fotboll

Samtidigt som du läser ett program på Vadsbogymnasiet har du möjlighet att fördjupa dina kunskaper och din kvalitet inom fotboll.

Vem är utbildningen till för?

Utbildningen är till för dig med ett brinnande intresse för fotboll och för dig med stort fokus på att vilja utvecklas som människa och fotbollsspelare, genom träning.

Hur är utbildningen utformad?

På fotbollsgymnasiet har vi ett helhetsperspektiv på din utveckling. De flesta av kurserna är praktiska. Våra lektioner är laborationer på fotbollsplanen. Du får möjlighet att utveckla ditt spelsinne och teknik  under ledning av våra välutbildade lärare. Tillsammans kan vi lära av varandra och utvecklas inom fotboll på fotbollsgymnasiet.

För optimal utveckling har vi perioder med teoretisk förankring, då fördjupar vi oss i några specifika moment åt gången. Teoridelarna består av ledarskap, träningslära, mentalträning och fotbollsteori.

På fotbollsgymnasiet arbetar vi också utifrån SMART-modellen där du får utveckla dig på att bli din egen tränare och leda ditt eget lärande under egenträning.

Vi har regelbundet utvecklingssamtal där vi följer upp din fotbollsmässiga kvalitet men också hur din skolgång och föreningsverksamhet fungerar i förhållande till fotbollsgymnasiet.

Hur kommer jag in på utbildningen?

De rent formella kraven från Svenska Fotbollsförbundet och Skolverket är att du är antagen till ett gymnasieprogram. Vi rekommenderar också att du i din förening genomför minst tre fotbollsträningar i veckan under säsong.

Du anger i din ansökan till gymnasievalet att du vill kombinera dina studier med fotboll.

Sidan senast uppdaterad: 2021-09-24
Bookmark and Share

Relaterad information

Facebook
YouTube
Till startsidan
Kontakta oss

Adress

Vadsbogymnasiet
Drottning Kristinas väg 50
542 44 Mariestad

Telefon

0501-75 56 00

Telefax

0501-75 56 09

E-post

vadsbogymnasiet@mariestad.se

Mariestads logga