Utbildningar

Lärare skriver på tavlan

Vi har elva program att välja på hos oss. Du kan läsa studieförberedande eller yrkesförberedande program.

Studieförberedande program

De här programmen riktar sig till dig som ännu inte vet vad du vill göra i framtiden eller som vill studera vidare. På de flesta av dessa program läser du kurser som gör att du blir behörig att söka in till högskola och universitet. De ger dig också goda förutsättningar att lyckas bra och klara av att genomföra studier på högskola och universitet.

Yrkesförberedande program

Elever som gått något av de yrkesförberedande programmen hos oss är eftertraktade. Det är inte ovanligt att de får erbjudande om jobb innan de hunnit sluta sina studier. Det är ett gott betyg på våra utbildningar och ett bevis på att samarbetet mellan branschen och skolan fungerar mycket bra. Arbetsplatsförlagt lärande (APL) är på minst femton veckor och en viktig del som hjälper till att knyta bra kontakter med olika företag. För dig som vill läsa vidare efter gymnasiet finns möjligheten att välja de kurser du behöver.

Språkstudier

Allt fler elever upptäcker hur viktigt det är att lära sig ett andra eller tredje språk. Språk öppnar vägar för nya kontakter och kan vara avgörande för en eventuell anställning efter gymnasiet. Du kan läsa engelska, spanska och tyska hos.

Sidan senast uppdaterad: 2019-08-05

Carina Löfström