Utbildningar

Dator och lagbok. Foto: Stefan Svensson 2010

Vi har elva program att välja på hos oss. Du kan läsa både studieförberedande och yrkesförberedande program.

Studieförberedande program

De här programmen riktar sig till dig som ännu inte vet vad du vill göra i framtiden. På de flesta av dessa program läser du kurser som gör att du blir behörig att söka in till högskola och universitet. De ger dig också goda förutsättningar att lyckas bra och klara av att genomföra studier på högskola och universitet.

Yrkesförberedande program

Elever som gått något av programmen hos oss är eftertraktade. Det är inte ovanligt att de erbjuds jobb innan de ens hunnit sluta sina studier. Det är ett gott betyg på våra utbildningar och ett bevis på att samarbetet mellan branschen och skolan fungerar mycket bra. Arbetsplatsförlagt lärande (APL) är på minst femton veckor och en viktig del som hjälper till att knyta bra kontakter med olika företag. För dig som vill läsa vidare efter gymnasiet finns möjligheten att välja de kurser du behöver.

Språkstudier

Allt fler elever upptäcker hur viktigt det är att lära sig ett andra eller tredje språk. Språk öppnar vägar för nya kontakter och kan vara avgörande för en eventuell anställning efter gymnasiet. Du kan läsa engelska, spanska, tyska hos oss men även latin, italienska och ryska finns på schemat. Eftersom skolan har många elever blir det lättare att bilda olika språkgrupper.

Internationella kontakter

Varje år kommer det gästande studenter från olika delar av världen för att studera ett eller flera år hos oss. Även våra elever har möjligheten till både studiebesök och praktik utomlands.

Sidan senast uppdaterad: 2014-08-15

Carina Löfström