Vadsbogymnasiet - Nära dig

ETG-certifiering

El- och energiprogrammet har i maj 2011 blivit certifierad ETG-partner
Elteknikbranschens organisationer Elektriska Installatörsorganisationen (EIO) och Svenska Elektrikerförbundet (SEF) beslutade under hösten att påbörja etableringen av sitt gymnasiekoncept ETG som utvecklats vid branschens friskola i Nyköping.

Grundidén med ETG är att skolan ska ge grundläggande yrkeskunskaper och kompetenser inom området elteknik. Det unika med ETGkonceptet är att lärlingstiden är målstyrd och ingår i utbildningen. De elever som uppfyller branschens krav med godkänt resultat erhåller yrkescertifikat och behöver ej anställas som lärling. Genom branschstyrning och samarbete med näringslivet följer utbildningen förändringar inom elteknikbranschen och kan snabbt och obyråkratiskt anpassas till arbetsmarknadens behov.

Över 50 gymnasieskolor har ansökt om att bli ETG-skola. Under december månad inleddes den formella ansökningsperioden och det står nu klart att Vadsbogymnasiets El- och energiprogram, som ett av få program i Sverige, blir elteknikbranschens partners inför höstterminen och den nya gymnasieskolan.

Läs mer på Elbranschens egen hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bookmark and Share
Facebook
YouTube
Till startsidan
Kontakta oss

Adress

Vadsbogymnasiet
Drottning Kristinas väg 50
542 44 Mariestad

Telefon

0501-75 56 00

Telefax

0501-75 56 09

E-post

vadsbogymnasiet@mariestad.se

Mariestads logga