Handledarutbildning för branschen

I och med att El- och energiprogrammet är certifierad etg-skola förbinder man sig att utbilda handledare på de företag som tar emot elever på praktik. I fredags genomfördes den första utbildningen någonsin.
Åtta handledare var på plats. De representerade både elteknikföretag, industrin och automationsföretag från Mariestad och Töreboda.

Utbildningen ska i första hand leda till att handledarna ska utbildas i att ta emot och ta hand om eleverna så de känner sig trygga när de kommer till sin praktikplats. El- och energipprogrammet berättar också vad som görs på programmet och branschen kommer med tips vad de tycker att eleverna bör kunna när de är klara med sina studier. En viktig och givande dialog!

Dagen upplevdes som mycket positiv från båda parter och förhoppningen är nu att handledarutbildningen ska hållas en gång per år.