Dags för ECY-cup!

ECY CUP är en rikstäckande tävling för elever i gymnasieskolans sista år på Elprogrammet och riktar sig mot blivande elektriker/eltekniker. Varje vår får alla elever som går sista året på elprogrammet chansen att vara med i en tävling som kallas ECY CUP som testar kunskapsnivån på elever runt om i landet. Nästan 100 procent av Sveriges skolor med elprogram deltar i tävlingen.
Provet är indelat i två olika delar:

Elteknikprov
Första delen är ett test på kunskaper som eleven snappat upp under sina år på elprogrammet. Den provdelen har en maxtid på 60 minuter.

Elsäkerhetsprov
Andra delen är ett test i elsäkerhet och då främst att man har förutsättningarna att arbeta på ett elsäkert sätt.

Priser!
Individuella priser, de 40 bästa individuella resultaten belönas med priser och de tre bästa får dessutom vara med i en praktisk tävling på Yrkes SM.

Klasspriser, de 5 bästa klasserna får dessutom pris. Priset består av pengar som klassen kan hitta på något trevligt för.