Bra placering för Andreas

Andreas Blom kom på delad femteplats i Tele Cup, där ca 300 elever deltog. Andreas går tredje året på El- och energiprogrammet, inriktning Elteknik.

Vad är då Tele Cup?
Tele Cup är ett frivilligt landsomfattande prov i telekommunikation som arrangeras årligen av EIO. Provet är avsett för de som läser sista året på elprogrammet med fokus på teleområdet.

Syftet med provet är att ta ut eventuella kandidater till Yrkes-SM i telekommunikation, men också att stärka kompetensförsörjningen i branschen.
Dessutom är det skriftliga provet giltigt som kunskapsbevis för att senare få Elbranschens Telecertifiering TC1. För att få detta krävs minst 70 % rätta svar på provet.

Provet består av 40 frågor och provtiden är 60 minuter.

Får delta i yrkes-SM
Andreas priser blev en skruvdragare, telehandbok samt ett diplom, men det roligaste av allt är att han om själv vill får han delta i Yrkes-SM, gren teleinstallationer, år 2016. Ska Andreas bli Vadsbogymnasiets första elev i yrkes-SM?

Bra placering för hela klassen
Klassen placerade sig på en femteplats. Totalt deltog 27 klasser.