Axel Lindgren

Axel tog studenten från Estetiska programmet 2017 och arbetar idag som läraraspirant.

Varför valde du att gå det Estetiska programmet teater, på Vadsbogymnasiet?
Det var ett högskoleförberedande program som tillät mig att utvecklas på flera plan samtidigt som jag fick högskolebehörighet.

Vad gör du idag?
Jag är läraraspirant på en skola.

Har du haft nytta av din tid vid det Estetiska programmet?
Ja, det har jag, i mitt jobb innebär det att jag behöver kunna prata bland folk och utan det Estetiska programmet så hade det nog gått rätt så dåligt.

Skulle du rekommendera att gå Estet, om så, varför?
Jag skulle rekommendera detta program för den människan som vill ha högskolebehörighet och inte vill sitta vid en bänk i tre år.

Vad vill du säga till dem som ser ner på estetelever?
Till och börja med så kan man väl säga att det är genuint elakt att göra det. Sen så är faktat att det ÄR ett högskoleförberedande program som är lika mycket värt som alla andra.

Vad vill du säga till dem som skulle vilja söka Estet, men som avstår då de inte vill verka konstiga eller bli utanför? Hur tacklade du det som elev på Vadsbogymnasiet?
Det handlar väl om att våga ta första steget, det är alltid jobbigt att vara själv i en sån situation så glöm inte att du har en hel klass med dig! Ensam är stark, men tillsammans är starkast!

Vilket är ditt bästa minne från din tid vid det estetiska programmet?
När min klass jobbade med vår slutproduktion så hade vi fantastiskt roligt!

Hur skulle en värld utan esteter se ut?
Jag känner att världen skulle börja stå still. Kultur är det som har fått civilisationer att drivas framåt i utvecklingen, så att bli av med kultur är att säga stopp till att drivas framåt i vår utveckling.

Sidan senast uppdaterad: 2018-09-12