Elin Rundgren

Elin tog studenten från Estetiska programmet 2017 och jobbar idag som restaurangbiträde i väntan på att kunna starta eget.

Varför valde du att gå det Estetiska programmet teater, på Vadsbogymnasiet?
Jag kände att jag ville utvecklas som människa och våga mer. Jag har också alltid varit intresserad av kultur vilket jag inte riktigt fattade själv utan har insett i efterhand att det är estet som var rätt.

Vad gör du idag?
Idag jobbar jag än så länge som restaurangbiträde på Rasta men har tankar på att starta eget företag så snart det är möjligt.

Har du haft nytta av din tid vid det estetiska programmet?
Mitt jobb är stressigt och har hela tiden ett högt tempo där man möter oerhört mycket människor, man måste vara trevlig hela tiden och då används mina teaterskills! Men också att jag har blivit en annan människa som faktiskt vågar, innan estet hade jag aldrig jobbat där jag gör nu.

Skulle du rekommendera att gå Estet, om så, varför?
Alla dagar i veckan! Man lär sig så otroligt mycket, man får nya vänner, lärarna är verkligen dom bästa och vill lära oss och bryr sig. Teater är jättekul och man får så mycket erfarenheter med sig!

Vad vill du säga till dem som ser ner på estetelever?
Bara sluta! Det sägs att vi får de sämsta jobben men jag jobbar med både samhällare, naturare, folk från barn och fritid m.m. Så vi alla hamnar på samma ställe trots våra olika mål i livet. Jag förstår inte grejen med att se ner på någon. Det är väl tur att inte alla vill samma?

Vad vill du säga till dem som skulle vilja söka Estet, men som avstår då de inte vill verka konstiga eller bli utanför? Hur tacklade du det som elev på Vadsbogymnasiet?
Jag har hört folk snacka om oss i korridoren vilket gör mig arg. Utan oss hade dom inte kunnat kolla på film/tv, lyssna på musik osv. Gå med huvudet högt så tröttnar dom med låt det inte gå över ditt eget huvud.

Vilket är ditt bästa minne från din tid vid det Estetiska programmet?
Slutproduktionen! Vi hade det lite kämpigt om man får säga så men det var så kul! Jag är så stolt över att jag klarade av att göra något sånt. Det är massor att lära sig och memorera och man måste våga så mycket men efter 3 år så är det exakt vad man behöver. Visa alla att man kan! Jag vill göra det igen!

Hur skulle en värld utan esteter se ut?
Väldigt tom, vad händer i en värld utan kultur? Det funkar inte, det får mig att tänka på Karin Boyes bok Kallocain. Usch så vill jag inte leva!

Sidan senast uppdaterad: 2018-09-12