Karin Björkman Rosenqvist

Karin tog studenten från Estetiska programmet 2014 och utbildar sig nu till lärare.

Varför valde du att gå det Estetiska programmet, teater, på Vadsbogymnasiet?
Jag har sedan jag var liten varit intresserad av teater. Jag var ofta och såg teater som barn med familjen och tyckte att det var spännande. Jag har också alltid älskat att själv uppträda. När jag gick i nian kom esteteleverna till min skola. Jag tyckte att eleverna på estetlinjen var duktiga på att framträda och att det såg ut som att de hade väldigt roligt och då var jag ganska säker på att det var på estet jag ville gå.

Vad gör du idag?
Idag går jag på högskolan och utbildar mig till lärare. Håller även på med film och musicerande som jag brinner för.

Har du haft nytta av din tid vid det Estetiska programmet?
Självklart! Jag har många underbara minnen från gymnasietiden. Det var tre roliga, utmanande och utvecklande år jag aldrig kommer glömma.

Skulle du rekommendera att gå Estet, om så, varför?
Absolut! Trevlig sammanhållning i klassen där alla känner alla och utvecklande linje på många olika sätt.

Vad vill du säga till dem som ser ner på estetelever?
Skit ner dig! Haha.
Nej men ärligt talat tror jag inte att man ska ta till sig helt enkelt. Det räcker med att bara visa att man struntar i sånt och har kul istället.

Vad vill du säga till dem som skulle vilja söka Estet, men som avstår då de inte vill verka konstiga eller bli utanför? Hur tacklade du det som elev på Vadsbogymnasiet?
När jag gick på estet upplevde jag aldrig att andra såg ner på en utan faktiskt tvärt om. Många var imponerade över att man var modig och skicklig som kunde visa vad man går för. Vår klass var ändå femton elever så vi var ett starkt gäng. Ingen vågade väl klanka ner på oss i första taget. Men jag har väl heller aldrig varit den personen som lyssnar på folk med negativa och konstiga antaganden.

Min familj har heller inte varit negativa till att jag valde Estet. De tyckte att den linjen passade mig utmärkt. Man ska göra det som man tror blir bäst för en själv. Det är ändå tre år man pluggar och det är ju viktigt att man kommer trivas med utbildningen. Lyssna inte på allt vad folk säger och tycker utan känn efter vad du vill.

Vilket är ditt bästa minne från din tid vid det estetiska programmet?
Mina underbara klasskamrater som man skrattade med varje dag och fick uppleva så mycket tillsammans med.

Hur skulle en värld utan esteter se ut?
Färglös och trist minst sagt.

Sidan senast uppdaterad: 2018-09-12