Petra Bergman

Petra tog studenten från Estetiska programmet 2012 och ska plugga vidare till löneadministratör.

Varför valde du att gå det Estetiska programmet teater, på Vadsbogymnasiet?
Visste inte riktigt vad jag ville bli i framtiden och ville få ut så mycket som möjligt av min tid på gymnasiet, på en linje som är högskoleförberedande för att sedan kunna välja vilken väg jag skulle ta i livet.

Vad gör du idag?
Planerar att läsa till löneadministratör.

Har du haft nytta av din tid vid det Estetiska programmet?
Oja. Tiden på estet gjorde att jag hitta mig själv, lärde mig att prata inför andra, fick ett självförtroende som har hjälpt mig växa som människa. Har så mycket fina minnen att blicka tillbaka på vilket också har varit hjälpsamt.

Skulle du rekommendera att gå Estet, om så, varför?
Absolut, är du osäker men ändå vill ha en bra grund inför högskolan. Styrka dig själv och få fantastiska minnen för livet!

Vad vill du säga till dem som ser ner på estetelever?
Alla är vi olika. Att se ner på någon visar bara att man är svag , tyvärr.

Vad vill du säga till dem som skulle vilja söka Estet, men som avstår då de inte vill verka konstiga eller bli utanför? Hur tacklade du det som elev på Vadsbogymnasiet?
När man går Estet är man som en familj och alla tar hand om varandra. Att välja estet visar att man är stark, vågar öppna sig och är villig att lära känna sig själv in på djupet. Du hittar dig själv och får fantastiska grunder för att utvecklas.

Vilket är ditt bästa minne från din tid vid det estetiska programmet?
Oj finns många att välja på men utflykyerna/studiebesök kommer alltid att vara något jag minns och alla fina vänner man hade. Allt roligt man även gjorde på fritiden då man kom varandra så nära.

Hur skulle en värld utan esteter se ut?
Tråkig, grå och jag kan nog inte ens kunna tänka mig de, vart skulle allt de rolig ta vägen.

Sidan senast uppdaterad: 2018-05-07