Jazzkonsert inledde Estetiska programmets 20-årsjubileum

I år fyller Estetiska programmet 20 år och detta kommer firas hela året med olika händelser. Igår inleddes jubileét med en konsert med elever från jazzlinjen på Sommenbygdens folkhögskola.
Under en timme spelade musikeleverna egenkomponerade låtar för Estetiska programmets elever. Varje låt inleddes med att kompositören berättade en kort historia om sin låt.

Musikeleverna berättade att jazz var ganska nytt för de flesta när de började på skolan. Det spelas absolut mest jazz på utbildningen, men ibland genomförs andra projekt. T ex har de varit på turné på olika högstadieskolor och spelat Frank Zappa-låtar.

På Sommenbygdens folkhögskola väljer man att läsa ett eller två år.
- Musik är det bästa vi vet, och detta får vi göra varje dag på skolan, avslutar gitarristen i bandet nöjt och passar samtidigt på att tacka esteteleverna för att de varit en bra publik.