Estetelever lär ut teaterknep

Sportlovsprogrammet i Mariestad erbjuder ett varierat utbud för lediga skolungdomar. För teaterintresserade barn fanns på måndagen ett alternativ.
Emelie och Alex från Estetiska programmet lärde igår ut teaterknep för barn från 7 år. De höll till på Vadsbo Museum. Alex berättar att de började med en namnlek och ett antal samarbetsövningar för att gruppen skulle lära känna varandra lite bättre. Därefter delades gruppen in i två mindre grupper, som var för sig skrev ihop en kort saga som de sedan skulle spela upp för den andra gruppen.

Efter fikat började arbetet med att hitta rätt kläder till sin roll, vilket var lättare sagt än gjort. Därefter sminkades alla barnen efter sina önskemål innan det äntligen var dags för genrep och föreställning.