Little shop of horrors

Fredag 9 maj är det premiär för esteternas slutproduktion på Mariestads teater.

I år spelas skräckfarskomedin Little shop of horrors. En komedi med ett allvarlig budskap, menar Roger Sjöberg, programansvarig för Estetiska programmet. Lockelsen till framgång finns alltid där och för en snabbare väg till framgång finns det alltid destruktiva vägar att välja. Ett högst aktuellt ämne, menar Roger. Idag ska man helst bli rik utan att jobba är ett exempel på det. Ett annat är utseendefixeringen som dominerar bland unga idag. Ju snyggare, desto lyckligare. Eller?

I år firar Estetiska programmet 20 år. Det firas med en extra utmaning när det gäller avgångselevernas slutproduktion, en musikal. I år har man också anlitat P-O Broberg att sköta musiken, vilket han gjorde 1996 när den första slutproduktionen någonsin, Cabaret, sattes upp.

Varför blev det just Little shop of horrors?
- Pjäsen passar den här gruppen. Den innehåller många intressanta karaktärer och situationer. Alla i klassen har nånting att utveckla och fördjupa sig i, berättar Roger. Styrkan i att skapa tillsammans. Den ger kunskap för livet som Roger tror eleverna kommer ha nytta av i framtida yrken, oavsett om de väljer att bli skådespelare, lärare, jurist eller polis.

Förutom att medverka i själva pjäsen, är eleverna även indelade i olika arbetsgrupper, som t ex ljud & ljus, dekor, smink, rekvisita, marknadsföring, ekonomi mm. ES3 driver ett UF-företag under läsåret, UF Teaterapan, där produkten är de föreställningar man sätter upp. Förutom slutproduktionen ingår även t ex spökvandringen, tomtepjäsen i museet vid jul, dramatiseringen av Mariestads Industrihistoria.

Årets uppsättning är den dyraste på många år. Eleverna har själva sökt sponsorer och lyckats få tag på 60 stycken. Responsen har varit otroligt positiv från de lokala företagarna. Programbladet har aldrig varit såhär tjockt, säger Roger med ett leende.

Vill du se föreställningen?

Biljetter finns att köpa på Karströms Bokhandel. Little shop of horrors spelas för allmänheten fre 9 maj, ons 14 maj och tors 15 maj kl. 19.00.

Välkommen!