Inspirationspris 2014

Tilldelas Roger Sjöberg med Vadsbogymnasiets Estetiska program.

Med ett engagemang utöver det vanliga uppmuntras och inspireras såväl den enskilda individen som kommunens invånare i stort att ta del av deras kreativitet och nytänkande när de gestaltar Mariestads industrihistoria, ordnar spökvandring, tomteverkstad, barnaktiviteter och mycket mer.

Såväl elever som lärare bidrar i hög grad, dagligen, till att inspirera kommunens och även andra kommuners och länders, ungdomar att våga vara nytänkande, utmana invanda mönster och tänka och agera positivt. De är en oumbärlig tillgång till Mariestad, stadens kulturliv och ungdomars välbefinnande.

Roger Sjöberg med lärare och elever på Vadsbogymnasiets Estetiska program är därför värdiga vinnare av inspirationspriset 2014.

Stort grattis!