Sportlovsteater

Gurkan Frida Larsson och kossan Lova Gren

Supergris, blåbärskorv, slaktarkatt och ett gurkmysterium. Fantasin och kreativiteten flödade på Vadsbo Museum när esteterna anordnade sportlovsteater.

Esteternas sporlovsteater för barn är populär. Det kom 27 barn till Vadsbo museum under onsdagen för att prova på teater. Som uppvärmning gjorde vi olika teaterövningar, berättar Emma Söderblom och Jennifer Larsson, som båda går tredje året på Estetiska programmet.

- Vi gjorde en jätterolig kull som hette Monstret & prinsessan, säger Frida Larsson och Lova Gren som är med för andra gången. Det är verkligen jättekul, intygar båda tjejerna. Just idag fick de spela gurka och kossa.

Barnen delas in i två grupper. Varje grupp skriver sin pjäs. Därefter delas rollerna upp och kläder väljs ut. När barnen tycker att de genrepat färdigt, spelar grupperna upp sina pjäser för varandra.

Idag hette pjäserna "Supergrisen & blåbärskorven" och "Slaktarkatten & gurkmysteriet".