Pris till Estetiska programmet

Uppmärksammas för sitt arbete med #metoo

Estetiska programmet – teater har tagit emot 10.000 kr från Almas fond.

Fondens styrelse, med representanter från näringslivet, skriver i sin nominering att Estetiska programmet uppmärksammas med anledning av:

Ø teatern #bakomkulisserna på temat #MeToo som ungdomar skrivit för ungdomar
Ø teatern #bakomkulisserna som spelas upp på högstadieskolor med syfte att ifrågasätta normer och traditionella myter kring hur män och kvinnor ”ska” vara
Ø teatern vars syfte är att hålla frågan om mäns dominans och sexuella makt över kvinnan levande ur ungdomars perspektiv

”Tack för att ni genom teatern bidrar till en bättre värld för våra ungdomar att utvecklas i.” (Kristin Linus, Almas fond, 2018.09.11)

Projektet drevs under vårterminen 2018 av Caroline Söderblom Jarefjäll, programansvarig, Stefan Skärlund, teaterlärare och eleverna i nuvarande årskurs 3 på Estetiska programmet – teater.

- Fondens gåva ska användas till att fortsätta spela upp #bakomkulisserna för fler ungdomar, säger en stolt programansvarig som tillsammans med elevernas mentor Victoria Cronin var i Stockholm och tog emot priset.