Läs Medieproduktion!

Vill du jobba med digital teknik, foto, film, bild, skrivande, musik?

Vill du jobba med digital teknik, foto, film, bild och form, skrivande, gamewriting,musik och teater?

Estetiska programmet förändrar sitt kursutbud och erbjuder nu Medieproduktion 1 och 2, för att visa att teater är grunden till så mycket mer än skådespeleri. Estetiska programmet är ett modernt program som jobbar både teoretiskt och kreativt! Efter tre år hos oss är eleven redo för högre studier eller att kasta sig ut i arbetslivet. Elever från estetiska programmet är alltid eftertraktade.

Innehåll i kursen Medieproduktion;

• Förarbete inför medieproduktioner och framställning av enkla förlagor såsom synopsis, skisser eller manus.
  • Textskrivning, fotografering, filmning, ljudupptagning och redigering.
  • Olika redovisningsformer av produkter, t ex tidningar, filmer och utställningar, i analog eller digital form.
  • Olika roller vid medieproduktioner, t ex skribent, fotograf, ljudtekniker och redigerare. Betydelsen av samarbete.

Estetiska programmet teater är ett högskoleförberedande program med teater som grund för personlig utveckling och vidare studier. Programmet jobbar ämnesövergripande och formativt, vilket ger eleven chans att nå målen utifrån sina egna förutsättningar.

Det estetiska programmets lärarlag består av tre välutbildade lärare med ett stort och starkt engagemang för eleverna, och som alla har lång erfarenhet av att undervisa i sina ämnen.