Välkommen till Kura skymning 16 nov!

Estetiska programmet medverkar på Nordiska litteraturveckan.

Vadsbogymnasiets Estetiska program presenterar Kura Skymning:

Hjältar eller dårar – Eller sak samma!

ES3 väljer i år att gör ett scenkonstverk där de tolkar utvald hjälte-litteratur.
Via film, teater och musik möter vi makten. Vad händer med vår värld när människan styr? Hur blir du en hjälte? Vad är en hjälte? ES3 ställer med sin föreställning relevanta och brännande frågor. Med hjälp av humor kan vi nå människans djupaste tankar och frågor… Men var finner vi svaren?

ES3 har gjort ett kollage av den givna litteraturen som passar alla åldrar.

Välkomna till Teaterstudion fredag 16 nov kl 18:30!
Biljettpris 50 kr kontant.

Kura skymning är en del av den Nordiska litteraturveckan som
arrangeras varje år med tre utvalda högläsningsböcker. Alla böckerna återspeglar årets tema och är anpassade till tre olika målgrupper. I år har den populära boken Handbok för superhjältar valts som högläsningsbok för barn. Den är skriven av svenska Elias och Agnes Våhlund och passar till lyssnare i åldern 5-11 år. De som inte finns är årets högläsningsbok för unga lyssnare på 12-17 år. Den är skriven av den norska författaren Simon Stranger, och har blivit omtalad som en av samtidens viktigaste ungdomsböcker. Sist men inte minst har romanen Kungar av Island valts som årets högläsningsbok till vuxna. Den är skriven av isländska Einar Már Guðmundsson, som bl.a. mottog Nordiska rådets litteraturpris 1995.