Lucas Hertnek

Lucas tog studenten från Marinteknikprogrammet 2017 och fick direkt efteråt jobb på en marina i Uddevalla.

Varför föll valet på Marinteknikprogrammet?
När jag var på Öppet hus på Vadsbogymnasiet inför att jag skulle välja linje så var jag runt och kollade in många olika program innan jag hamnade vid Marintekniks lokaler. Det kändes rätt direkt, dels på grund av väldigt trevligt bemötande av mina blivande lärare Pelle och Andreas samt bredden på programmet. Det kändes bra att jag inte behövde välja en så skarp riktning i mitt yrkesliv redan som 16-åring.

Hur upplevde du utbildningen?
Utbildningen var väldigt bra. Vi var få elever i min klass och kom därför varandra väldigt nära och vi kunde få mycket mer hjälp av lärarna än om vi hade varit fler, vilket jag bara ser som en fördel. Det som jag redan har nämnt men som verkligen är en av programmets stora fördelar är dess bredd. Med all den kunskapen jag fick med mig hade jag stora möjligheter att jobba inom väldigt många olika yrken, men det var trots allt båtbranschen som lockade mest.

Har du haft/har nytta av det du lärde dig på utbildningen?
Efter att jag slutade skolan så började jag jobba på en marina och hade mycket nytta av i stort sett alla kurser som jag läst på Marin. Bland mina arbetsuppgifter ingick det bland annat motorjobb, tvättning och felsökning av elsystem och att ha tre år på Marinteknik i ryggen var till väldigt stor hjälp.

Vad har du gjort efter studenten?
Efter studenten gick flyttlasset till Uddevalla för att jobba på Rodins Marin där jag jobbat tills för någon vecka sedan.

I början av maj flyttade jag hem till Mariestad igen och började jobba på DS Smith med som huvudmål att till hösten komplettera min högskolebehörighet. Men också för att jag saknade Mariestad.

Framtidsplaner
Mina framtidsplaner ser ut som så att jag ska komma in på någon högskola/universitet och börja plugga igen. Vad jag vill jobba med eller har för andra framtidsplaner är än så länge oklart.

Sidan senast uppdaterad: 2018-05-16